Ballerine

Er zijn zorgen over de veiligheid van de Ballerine spiraal. In de televisie-uitzending van Radar dd 25-1-2021 (vanaf min. 30) wordt gesteld dat de Ballerine niet goed is onderzocht en dat het eigenlijk niet op de markt hoort te zijn.

Het is goed om je te realiseren dat geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie geeft. Wel is het goed om de risico’s van de verschillende soorten anticonceptie met elkaar te vergelijken. Volgens deskundigen zijn de cijfers die er zijn over de Ballerine helaas niet betrouwbaar.

Wel weten we, dat als je kiest voor de Ballerine spiraal, het altijd verstandig is om 6 weken na plaatsing van de spiraal een echoscopische controle te laten doen. Zo kan de arts of verloskundige zien of de spiraal nog op de juiste plaats in je baarmoeder zit.

Ook kun je beter geen menstruatiecup gebruiken omdat er een risico bestaat (ongeveer 17%) dat je bij het verwijderen van de cup de spiraal mee verwijdert.

Lees hier het statement voor gebruiksters van Titus Health Care, de leverancier van de Ballerine in Nederland.

Neem contact op met je zorgverlener in de volgende gevallen:

  • Je hebt last van hevige buikpijn, extreem veel bloedverlies, koorts of ongewone vaginale afscheiding.
  • Jij of je partner kan de onderkant van het spiraaltje voelen.
  • Jij of je partner ervaart ongemak tijdens of na het vrijen.
  • Je hebt bloedverlies na het vrijen.
  • Je wilt het spiraaltje laten verwijderen.

Bij extreem bloedverlies, verliezen van het spiraal of zwanger worden met de Ballerine, meldt dit altijd! Dit kan bij medical@titushealthcare.nl of bij Meldpunt Bijwerkingen Implantaten

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
https://www.instagram.com/hennycfw?r=nametag